رادیولوژیست، وظیفه تفسیر تصاویر تجزیه و تحلیل آن ها را به عهده خواهد داشت و در آخر رادیولوژیست گزارش امضا شده ای را برای پزشکی که درخواست معاینه کرده است آماده می کند. در برخی موارد، رادیولوژیست ممکن است نتایج را پس از معاینه با شما در میان بگذارد. و حتی ممکن است نیاز به انجام تست به صورت دوره ای و یا انجام نمونه برداری باشد، اگر این چنین باشد، پزشک دلیل آن را توضیح خواهد داد.
گاهی اوقات یک مشکل بالقوه را با تعداد بازدیدهای بیشتر یا یک تکنیک تصویربرداری خاص ارزیابی می کند. همچنین ممکن است ببیند آیا در طول زمان تغییری در یک موضوع ایجاد شده است یا خیر.
معاینات بعدی اغلب بهترین راه برای دیدن اینکه آیا درمان موثر است یا مشکلی نیاز به توجه دارد.در رابطه با تفسیر سونوگرافی تیروئید علاوه بر مقدار حجم و اندازه تیروئید که بررسی می شوند (بالا بودن این اعداد که ملاک بزرگی تروئید هستند)
موضوع مهم دیگری هم بررسی می شود این است که بیماری زمینه ای خاصی دارد یا خیر؛ به طور مثال گواتر دارد یا خیر، نودول دارد یا خیر، یا اینکه بافت تیروئید از حالت و شکل طبیعی خودش خارج شده است یا خیر.
اما در مورد اندازه های تیروئید اینکه قسمت مرکزی تیروئید اندازه گیری شود، آیا حجم هر لوب جدا اندازه گیری شود آیا ابعاد هر لوب به میلی متر در سه لوب بررسی شود یا حتی از معیار های کیفی استفاده کنیم به طور مثال قسمت ها قدامی تیروئید به سمت جلو برجسته شده است یا خیر و... این ها همه اختلاف نظرهای پزشکی است. و در گزارش سونوگرافی عموما به درخواست پزشک معالج ریپورت می شوند.
اما نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این است که
بافت تیروئید غیر طبیعی و دچار ندول شده است یا خیر، دچار فیبروز شده است یا خیر، در این زمان به بررسی سایز تیروئید می پردازیم.
ولی به خودی خود سایز تیروئید مهم نیست. به این دلیل که در هیچ زمانی و در هیچ درمانی الزاما هدف کوچک کردن تیروئید نیست مگر اینکه فشار به ارگان های مجاور وارد کند. به طور مثال راه هوایی کم شده، فشار به عروق وارد می کند.
البته این مقادیر ممکن است بسته به جنسیت و سن فرد متغیر باشد.
شاید برای شما جالب باشد که درباره درمان نودول تیروئید به کمک ماکروویو هم بدانید پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله
درمان ندول تیروئید با امواج ماکروویو است.
در صورتی که ابعاد تیروئید در سونوگرافی از مقادیر ذکر شده بیشتر یا کمتر باشد، ممکن است نشانگر وجود مشکلات احتمالی در عملکرد این غده باشد. به عنوان مثال، تورم یا التهاب در تیروئید ممکن است باعث افزایش ابعاد آن شود. همچنین، کاهش ابعاد تیروئید نشانگر وجود نقص عملکرد یا حتی وجود تومورهای خوشخیم یا بدخیم در این غده میباشد.
در نهایت، اندازه طبیعی تیروئید در سونوگرافی میتواند به عنوان یک شاخص مفید برای ارزیابی وضعیت سلامت این غده مورد استفاده قرار گیرد. اما برای تشخیص دقیق و درمان مناسب هر گونه مشکلات مربوط به تیروئید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و دستورات او را رعایت نمایید.